Carmen & Nico's weblog

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze zomervakantie 2008. Volg het hier!

zondag, maart 09, 2008

GPS en foto's?

Ik ben met een experiment bezig om foto's automatisch te voorzien van Geopositioning-informatie. Je kunt dan m.b.v. Google maps of Google Earth direct zien waar de foto's zijn gemaakt.

De bedoeling is om deze zomer onze USA-vakantie bij jullie 'in beeld' te brengen, m.b.v. de onderstaande technieken. Of het allemaal lukt en of wij daar straks de tijd voor hebben, ... ? We zijn in ieder geval van plan een laptop mee te nemen!

We hebben al een complete route uitgestippeld, die kun je bekijken in het volgende bericht hier boven. De kaart is interactief, je kunt dus verder uitvergroten en verschuiven naar alle kanten, enz.


Om onze routes te kunnen vastleggen heb ik een Sony GPS-unit aangeschaft. Deze unit legt elke 15 seconden je Geo-positie en tijd van registratie vast in een logbestand. Via een stukje software (Geosetter) wordt dan die informatie gekoppeld aan je foto's (door tijd van GPSlog op te lijnen met tijd van de foto's). De aldus verkregen informatie (lengte- en breedtegraad, tijd, hoogte, snelheid, richting enzo). wordt vervolgens vastgelegd in de Exif-informatie in het fotobestand en is daar dan beschikbaar voor verder gebruik.


Ik ben begonnen met een testritje (op de fiets) van de Universiteit naar huis en heb onderweg een paar fotootjes genomen.
De eerste resultaten zijn te vinden op http://picasaweb.google.com/nicolb50/GpsTestRouteVanRUNaarHuis
De kaart is hier in dit picasawebalbum als foto te bekijken.

Via GPSvisualizer heb ik een interactieve online routekaart gegenereerd. Zie één van de latere berichten (hier boven).

1 Comments:

  • At 9:28 a.m., Anonymous Anoniem said…

    Hoi Nico,

    Dat is een mooie gadget, ik zeg: Panasonic verwerk deze techniek in de kamera.
    Als er een laptop mee gaat en je toch in de gadgets zit, denk eens aan een SD kaartje voorzien van wifi techniek, draadloos foto's overzetten naar laptop ;-)

    Groet Ronny.

     

Een reactie posten

<< Home