Carmen & Nico's weblog

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze zomervakantie 2008. Volg het hier!

woensdag, juli 25, 2007

Koud hè?

Woensdag 25 juli 2007
Vandaag lekker lui geweest beetje Tour de France gekeken, nog wat schilderijtjes en foto's opgehangen, om precies te zijn, 19 stuks.
We gaan dus niet morgen op weg naar huis, dat wordt vrijdagmorgen. Tante Vicky in Saravale is vandaag naar de dokter geweest. Haar bloeddruk was 220 om 120 en ze moet absolute bedrust houden. Ze wil wel dat wij vrijdag nog even langskomen, want ze is bang dat ze ons anders nooit meer zal zien. Toch snap je dat soms niet; Tante Vicky is een vreselijk energiek mens, zo'n schijnbaar onverwoestbaar exemplaar, een echte dorpsvrouw die er haar hand niet voor omdraait om 500 vierkante meter groentetuin om te spitten en alle groente dagelijks met de hand te begieteren, als ze tenminste water krijgt opgepompt met de handpomp. Ze heeft geen waterleiding en ook geen toilet (ik moet dan zeggen; geen watercloset), want ze heeft natuurlijk wel een poepdoos met een huisje er omheen. Dat ding staat telkens ergens anders in haar tuin, want als het gat is volgescheten, verhuist het hele circus naar een andere plek in de tuin. Tante Vicky zit ook nooit stil, haar mondje trouwens ook niet. Ze doet (of deed tot voor kort) ook nog de financiële administratie van een bedrijf (helemaal met de hand). Ze zou zich anders maar zitten te vervelen. Maar goed, tante Vicky is er dus slecht aan toe en de dokter was bang dat ze al een lichte hersenbloeding had gehad. Jammer want het was altijd leuk een nachtje bij haar door te brengen, echt lekker back to basic!
Back to basic is ook het weer hier in Sibiu. Vandaag lekker fris, ik schat maximaal een graadje of 26 à 27.
De dames zijn om 9 uur (21:00) even een rondje gaan wandelen. Vijf minuten later stonden ze alweer aan de bel, ze wilden een jasje want het was koud (22 graden!). Zo relatief kan het temperatuursgevoel zijn. Jullie zouden blij zijn dat het in de middag ook 22 graden zou zijn! Overigens is die forse temperatuurdaling niet gepaard gegaan met onweer o.i.d. Het was vandaag volop zonnig, alleen een beetje winderig, dat is allles.

2 Comments:

  • At 9:04 p.m., Anonymous Anoniem said…

    Hallo familie,

    Een fijne en veilige terugreis!
    Nog even Boedapest bezoeken, zeer de moeite waard vonden wij 20 jaar geleden, en dan weer terug naar ons lekkere Hollandse klimaat.

    Groetjes van C+M

     
  • At 10:35 a.m., Blogger lynnevy said…

    Een goede terugreis, haast jullie maar niet, de error die word aangegeven bij het weer van Nijmegen is niet voor niets, regen, wind, omvallende bomen en ga zo maar verder.
    Nog niet de overstromingen zoals in oxford en regio maar toch, veel water, vijver blijft zo perfect op pijl.

     

Een reactie posten

<< Home