Carmen & Nico's weblog

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze zomervakantie 2008. Volg het hier!

zondag, juli 16, 2006

Tortuguero

Vrijdag 14 juli
Ik moet het een beetje kort houden. Carmen is jarig e wat een plek om jarig te zijn.
Vroeg op (5:15 uur). De koffie stond om 5:30 uur al netjes klaar. Daryl was bezig het verjaardagskado voor Carmen vor te bereiden. Een mooi plekje voor in de boot. Eerst nog even sensatie in het dorp. Voor het eerst sinds jaren een groep wilde zwijnen in het dorp. Waarschijnlijk opgejaagd door een puma.
Om 6:00 uur klaar voor de boottocht op zoek naar dieren. Als je je Tortuguero voor zou moeten stellen dan zou ik zeggen dat het veel weg heeft van het Amazone gebied, die kennen jullie allemaal wel van TV. Een geweldige variatie aan planten en dieren (alleen groot wild hebben wij hier niet gezien). Prachtige rivieren en begroeiing tot aan en over de waterrand. Later misschien een fotootje, maar niet van deze plek (geen USB).
Om 9 uur weer terug en een lekker ontbijt op het terras aan de rivier. Daarna even langs het strand gelopen en een bezoek aan het visitor- en informatiecentrum.
In de middag (om 3 uur) een wandeltour geboekt met een andere Canadese bioloog, Ross. Heel leerzaam, voor op het gebied van de planten die hier groeien. Ross is een floraman met wat minder kijk op de fauna. Wist hij ook genoeg van maar zijn interesse ging vooral uit naar de planten.
Om 5 uur terug en samen met Ross nog even een borrel gedronken in zijn favoriete kroeg, waar hij volgens mij de helft van zijn verdiende geld weer uitgaf. Lekker gegeten en weer op tijd naar bed.

5 Comments:

  • At 10:58 a.m., Anonymous Anoniem said…

    Hallo globetrotters,

    Volgens mijn gegevens is de kaart voor Carmen niet door jullie ontvangen via de msn.com. Jammer maar dan alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Carmen.Zo te lezen heb je (weer)een mooie dag gehad.
    Geniet de komende dagen nog van de oostkust (vooral van de locaties met de rieten huisjes!) en van Panama en laat duistere figuren links(in dit geval voor je) liggen.

    Groetjes uit een zeer warm Ned. De komende dagen wordt het weer rond de 30!Goed voor het Vierdaagse bier, maar een beetje regen van jullie zou hier welkom zijn.

    Conmar

     
  • At 9:11 p.m., Anonymous Anoniem said…

    Hallo, Carmen alsnog van harte! (en Nico ook natuurlijk).

    De groen-blauwe colibri lijkt op die ik in de DR heb gezien.... Ik had niet geoefend, dus geen foto..


    Veel plezier nog!

    Rob en Janet

     
  • At 7:26 p.m., Anonymous Anoniem said…

    Hallo,

    Ik kom nog even terug op de kolibri, op maandagavond nog wel....

    Toen ik gisteren keek zat de ene al op dezelfde tak in dezelfde houding, doet me aan de Belgische methode denken (lijmstokjes), de andere doet me denken aan de vetbolletjes van Carmen om mezen naar de tuin te lokken....
    Ik wacht dus eigenlijk nog op een foto van een kolibri in (echte en onvervalste) aktie, nektar drinkend uit zo'n prachtige rode bloem (mag ook een andere kleur zijn maar rood doet het altijd wel heel goed).


    ben benieuwd!

    groetjes,
    Rob

     
  • At 10:33 p.m., Anonymous Anoniem said…

    He vakantiegangers.....

    Het is volgens jullie log echt een aanrader dat Costa Rica. Hier is het echter minder, de tweede hittegolf is in aantocht als het morgen ook 25 graden (of warmer) wordt en dat is zeker een temperatuur die wij gaan halen, ze verwachten een temperatuur van 36 graden (in de bilt). En de vierdaagse van Nijmegen is afgelast dit ook door de weersomstandigheden en de eerste dag zijn er twee personen om het leven gekomen door de hitte. Een groet uit Druten.

     
  • At 10:51 p.m., Blogger lynnevy said…

    Met de dames hier in Nijmegen gaat het redelijk goed.
    Evy heeft al meerdere keren 2 "stapjes" gekropen.
    Slapen gaat weer niet al te best, maar ja wat wil je met die hitte, we hebben er allemaal last van.
    De rest van de vierdaagse is inderdaad afgelast vanwege de hittegolf waar we nu weer midden in zitten. Morgen wordt er een gemiddelde temp. van 35 graden verwacht. Er zijn in totaal 250 tot 300 lopers onwel geworden van de hitte, 20 mensen zijn opgenomen in ziekenhuizen, 5 zijn er gereanimeerd, waarvan er dus twee zijn overleden, eentje ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.
    De feesten gaan wel door, al zal er op aangedrongen worden minder uitbundig te vieren en met gedempte muziek.
    Iedere dag om 20:00 uur zullen de overleden lopers herdacht waorden met een minuut stilte.
    De borden van de routes zullen morgen verwijderd worden zodat er geen mensen op eigen houtje toch verder lopen.
    Zover een update uit het tropische nijmegen.

     

Een reactie posten

<< Home