Carmen & Nico's weblog

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze zomervakantie 2008. Volg het hier!

donderdag, juli 13, 2006

En alweer een vulkaan!

Woensdag 12 juli
Voorlopig even de laatste log, ik verwacht de komende twee dagen geen gelegenheid om te loggen. De volgende zal uit Cahuita komen, 15 of 16 juli.
Vanmorgen prima ontbijtje gehad van Ily en Jan. Nog even met Jan gepraat over fotografie, Martin Air, de Amerikanen en vooral over het Ecotourisme in CR. Na het ontbijt op naar de Poas vulkaan ( ruim 2400 meter hoog). Van verre zien wij dat de top helemaal in de wolken ligt, dat voorspelt niets goeds. Maar wij hadden onze zinnen gezet op een actieve vulkaan, dus gewoon naar boven. Onderweg nog even verse aarbeien gekocht, die worden hier op de vlanken van de vulkaan gekweekt. Boven, bij de ingang van het Nationale park, kregen wij netjes te horen dat men vandaag geen garantie konden geven dat wij iets van de krater zouden kunnen zien. Maar wij hadden geen keuze, onze laatste dag met auto. Boven bij de krater aangekomen was alleen het bord te zien met de waarschuwing niet over de afzetting te gaan of af te dalen in de krater, verder alleen 1 groot grijs gat. Dat namen wij tenminste aan want zelfs dat gat zagen wij niet! Wie we wel zagen was Peter Hofman van Dos Palmas, waar wij vanavond overnachten. Toeval dus!
Uiteindelijk heeft Peter helemaal niets gezien. Wij wel! Na 2 1/2 uur geduld trok de wolk in de krater eindelijk op en lag het hele en geweldig fantastische schouwspel aan onze voeten, wie had dat nog gedacht. Zeer de moeite waard om wat langer rond te blijven hangen! Jan van El Colibri47had ons weinig kans gegeven dat, eenmaal bewolkt in de krater, er nog een kans was die zelfde dag iets van het schouwspel te kunnen zien. Deze keer dus even niet Jan!
Om een uur of 2 nog even langs de onderste van de la Paz watervallen geweest, een paar foto s gemaakt en daarna op weg naar Allajuela, Dos Palmas. We moesten de auto daar inleveren om 18:00 uur. Onderweg nog even een Roemeens-achtig kaasje gekocht, Carmen had wat last van heimwee, daarna even niet meer! (grapje). Een halve kilo voor 1Euro. Vanavond een taxi genomen om geld te pinnen, dat kan in Tortuguero niet. Toevallig zat Banco National recht tegenover Mac Donald, dus dat kwam mooi uit. Eindelijk weer even fast food! Best lekker trouwens!
Morgen om 7:30 uur met de taxi naar San Jose. Daar de bus naar Cariari, dan een bus naar de plaats waar de boten naar Tortuguero vertrekken, dan de boot via 1 van de rivieren naar Tortuguero. Net even gebeld met Darill, onze Canadese gastheer. Er zijn op dit moment eierleggende reuzezeeschildpadden (Lethetbacks) te zien dus dat stemt tot redelijke tevredenheid. Met een beetje geluk gaan wij ze dus ook zien. Daarover over een dag of drie dus waarschijnlijk meer!