Carmen & Nico's weblog

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze zomervakantie 2008. Volg het hier!

maandag, juli 09, 2007

Weekend deel 2

Zondag 8 juli 2007
Vandaag staat Sighisoara op het programma. Sighisoara is vooral bij toeristen bekend om zijn kasteel op de rots, een vroeger onneembare vesting en natuurlijk vanwege het feit dat Dracula hier is geboren. In feite was dat Vlad Tepes, vorst van Walachija. Hij is hoogstwaarschijnlijk de historische figuur waaraan Bram Stoker (een Ierse schrijver) de naam van de romanfiguur Dracula ontleende. Wij gaan het maar eens van dichtbij aanschouwen. GoPal geeft aan dat we 95 km. overde weg moeten overbruggen en dat wij daar 1:44 uur mee kwijt zijn. Dat klopte redelijk. Onderweg even bij het landgoed (landbouwbedrijf met ) langs geweest waar Carmen's moeder een flink aantal jaren heeft gewerkt. Het landbouwbedrijf (want dat was het natuurlijk) had centraal een soort big house dat mij aan de katoenplantages in de zuidelijke USA-staten deed denken, de slaven waren er ook hier niet meer. Alles is na de revolutie verkocht aan Italiaanse grootgrondbezitters. De velden akkers liggen er nu onbewerkt bij en de gebouwen zijn allemaal in een ernstig vervallen staat. De boel is dus goed verkwanseld. De weg naar Sighisoara was goed en het verkeer niet al te druk. Drukker was het in Sighisoara en dan met name op de rots. Veel (internationale) touringcars en veel dagjesmensen. We hebben hier een kleine 2 1/2 uur rondgehangen en een (warm) hapje gegeten. € 30,00 voor een warme maaltijd en een drankje voor 4 personen. Dat was redelijk te doen. Voor de terugweg kozen we een alternatieve route over kleine binnenweggetjes en een prachtig landschap. Heel afwisselend en steeds heuvelachtig, met prachtige vergezichten. Dik 21/2 uur rijden over ook weer 95 km.
In de avond zijn we naar een vriendin van Carmen geweest. Die had ook heel toevallig een 5-tal Amerikaanse missionarissen (zo noem ik ze maar) uit Columbus Ohio USA op bezoek. Ze hebben elkaar 8 jaar geleden een keer ontmoet, maar 2 jaar geleden alle contact verloren. Ze hebben een paar uur op de stoep van haar flat gebeden dat ze elkaar toch nog konden ontmoeten, voordat ze voor een volgende missie naar Timisoara moesten vertrekken. Ja, en als je dan als zwaar gelovige Baptist met 5 man sterk een paar uur zit te bidden, dan kan onze lieve Heer dat natuurlijk niet onbeloond laten. Zo Zijn wil geschiedde en zij troffen elkander in het voorportaal van haar flat. Haleluja, praise the Lord. Wel leuk! Zij hadden twee zoons van 15 en 18 (en een dochter van 21). De oudste zoon was gek op muziek uit de oude doos, zeg maar muziek uit mijn jeugd, Pink Floyd, Led Zeppelin, Stones, Beatles enz. Hij wist ook heel veel over die muziek en over de artiesten, dus er was wel genoeg gesprekstof. Hij had ook een grote collectie muziek online op zijn (ook in Roemenië bereikbare) PC staan. Vader had hem verboden nog langer muziek te 'stelen' van internet. Hij kocht nu het meeste (recente) materiaal via i-tunes. Volgens zijn vader had God hem gestraft voor die illegale downloads en was daardoor zijn PC gesneuveld. Volgens de jonge knaap was Kazaa gewoon de oorzaak van alle ellende.
Ik probeer hierna een aantal foto's op de log te zetten, op de één of andere manier gaat dat hier niet zo goed en dat ligt zeker niet aan de internetsnelheid hier in huis.